Inbouw houtkachels

Met een inbouw houtkachel haal je een fraai stukje design in huis of benadrukt de ouderwetse knusse sfeer met een authentieker model. Vaak wordt een inbouw houtkachel ook wel de nieuwe open haard genoemd, omdat het qua sfeer en beleving bijna identiek is. Waar een open haard met moeite een rendement van 20% behaald, is het rendement van een inbouw houtkachel met gemak zo’n 80% en is het verwarmen van jouw ruimte zeer snel gebeurd. Tevens is een inbouw houtkachel zeer veilig, want je hebt geen last van rondvliegende vonken of warme onderdelen.

Hulp nodig bij het kiezen?

Met een inbouw houtkachel haal je een fraai stukje design in huis of benadrukt de ouderwetse knusse sfeer met een authentieker model. Vaak wordt een inbouw houtkachel ook wel de nieuwe open haard genoemd, omdat het qua sfeer en beleving bijna identiek is. Waar een open haard met moeite een rendement van 20% behaald, is het rendement van een inbouw houtkachel met gemak zo’n 80% en is het verwarmen van uw ruimte zeer snel gebeurd. Tevens is een inbouw houtkachel zeer veilig, want je hebt geen last van rondvliegende vonken of warme onderdelen.

Filteren

Producten 1-12 van 16

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-12 van 16

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Houtkachel submenu keuzehulp

Waarom een inbouwkachel?

Een belangrijk aspect is dat de inbouwkachel erg gericht zijn op veiligheid en hier dan ook voor zorgen. Door het glas kun je het oogstrelende vlammenspel te allen tijde bewonderen, maar heb je geen last van rondvliegende vonken. Daarnaast zitten de onderdelen die voor de warmte en het rendement zorgen aan de binnenkant van de inbouwkachel, waardoor er geen mogelijkheid is om je te branden aan warme onderdelen.

Doordat de belangrijke onderdelen voor de warmte aan de binnenkant gemonteerd zijn, ontstaat er naast veel directe warmte ook veel convectiewarmte. Deze methode van verwarmen zorgt voor het aantrekken van koude lucht, vervolgens wordt dit verwarmd en ten slotte wordt de warme lucht de ruimte in geblazen. Dit zorgt voor een goede samenhang tussen sfeer en een aangename warmte.

Het rendement van een inbouw houtkachel ligt rond de 80%, maar daarnaast ontstaat er ook een snellere en complete verbranding. Door de snelle verbranding heb je binnen enkele minuten een mooi en warm vuurtje, welke vervolgens tot een volledige verbranding komt. Deze volledige verbranding van de inbouw houtkachel is van groot belang, omdat hierdoor geen giftige stoffen vrijkomen tijdens het stoken. Bij een volledige verbranding brandt het hout helemaal op, waardoor je langer kunt stoken en meer warmte verkrijgt.

De keuze is reuze

Het assortiment is erg ruim, omdat er tientallen modellen zijn en deze kunnen op honderden manieren worden afgewerkt. Het assortiment is vooral te onderscheiden op basis van de afmetingen en de mogelijkheid tot het inbouwen. Qua afmetingen zijn er inbouw houtkachels die gericht zijn om in te bouwen op plekken waar weinig ruimte is, maar ook modellen die breder zijn dan een meter en ideaal zijn voor wie de ruimte heeft. Per inbouw houtkachel zijn er een aantal mogelijkheden om deze in te bouwen en dat heeft te maken met het zogeheten vuurzicht. Zo zijn er inbouw houtkachels met alleen de mogelijkheid om het vuur aan de voorzijde te bewonderen, maar ook aan de zijkant of aan driekanten.

Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, heeft vooral te maken met de afwerking van de inbouw houtkachel. Wil je graag een design model in een vlakke wand voor een strak eigentijds resultaat of liever afgewerkt met een schouw die voorzien is van natuursteen? Al jouw ideeën kan je voorleggen aan één van de medewerkers van Droomkachels om je te helpen aan een passend model en uiteindelijk het resultaat te verkrijgen dat je voor ogen heeft.

Inbouw houtkachel kopen

Bij de aanschaf van een inbouw houtkachel is het van belang om jouw huidige situatie in kaart te brengen, zodat je weet wat er mogelijk is qua modellen. Er dient dan vooral rekening gehouden te worden met de afmetingen van het model, vanaf welke kanten je het vuur wilt zien branden en de wijze waarop het afgewerkt dient te worden. De prijzen voor een inbouw houtkachel variëren en dat is gebaseerd op onder andere de grootte en het soort vuurzicht, waarbij het gemiddelde model een prijs heeft van circa €5000. Voor alle vragen betreffende een inbouw houtkachel, kan je uiteraard contact opnemen met Droomkachels en antwoord krijgen op alles wat je wilt weten.

Wat is een inbouwhaard?

Een inbouwhaard is een type haard die in een muur of speciaal gebouwde ombouw wordt geplaatst, waardoor het een geïntegreerd onderdeel van de woning wordt. Inbouwhaarden kunnen werken op hout, gas of elektriciteit. Ze zijn populair vanwege hun strakke, moderne uitstraling, ruimtebesparende ontwerp en verbeterde energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele open haarden. Inbouwhaarden bieden ook een veilige en controleerbare warmtebron.

Wat zijn de mogelijkheden met een inbouwhaard?

Inbouwhaarden bieden diverse mogelijkheden: 1) Keuze uit verschillende soorten vuurzicht zoals front, driezijdig en tunnel. 2) Diverse stijlen, van modern tot traditioneel, passend bij jouw interieur. 3) Ruimtebesparend ontwerp dat naadloos integreert in jouw woning. 4) Verbeterde energie-efficiëntie en lagere emissies in vergelijking met open haarden. 5) Aanpasbare warmte-output en vlammenbeeld voor comfort en sfeer. 6) Veilige en controleerbare werking.

Is een inbouwhaard op hout altijd mogelijk?

Een inbouwhaard op hout is niet altijd mogelijk, afhankelijk van de situatie. Factoren zoals de aanwezigheid van een geschikte schoorsteen of rookkanaal, voldoende ventilatie, en lokale bouwvoorschriften kunnen beperkingen opleggen. Het is belangrijk om een professional te raadplegen om te beoordelen of een houtgestookte inbouwhaard geschikt is voor jouw woning en om te voldoen aan de veiligheids- en regelgevingsvereisten.
 

Heeft een inbouwkachel onderhoud nodig?

Ja, een inbouwkachel heeft regelmatig onderhoud nodig om veilig en efficiënt te blijven werken. Onderhoud omvat het schoonmaken van de kachelruit, het verwijderen van as (laat altijd een laag van 2cm liggen, het controleren van de deurafdichting en het inspecteren van de verbrandingsluchttoevoer. Veeg jaarlijks het kanaal, dit verlaagt het risico op schoorsteenbrand. Daarnaast is het belangrijk om juist te stoken door middel van de Zwitserse stookmethode.